Udda's galleri

KROKASMEDENS UDDAHej!

Detta är Udda som skriver – med hjälp av matte då. Jag har flyttat till Skåne och bor nu tillsammans med matte, husse och två lillmattar. Det bor dessutom en sur rottistant och en liten rödräv i huset. Rottistanten har jag mycket respekt för medans rödräven ibland får agera kamptrasa. Jag har inte riktigt förstått det där med att leka snällt ännu.

Om dagarna går vi promenader i skogen eller besöker brukshundsklubbar. Jag kan nu ”sitt”, ”ligg” och ”kom” ibland?! Matte tycker dock att det viktigaste kommandot jag lärt mig är NEJ. Jag äter ALLT och har redan lyckats klämma i mig ett halvt kilo räkskal, hönsfoder, en hel skinnhandske (som dessutom kom UPP hel också) och på tok för mycket rottisfoder. Ja detta är bara början på listan av olämplig föda som passerat liten schäfermage…

På senaste valpträffen fick vi lära oss cirkustrick. Bland annat plinga på en klocka för att få godis och leta efter köttbullar under tennisbollar… Matte tyckte dock att viktigaste träningen handlade om att kunna befinna sig i ett rum utan att visa alla andra att jag är störst, bäst och starkast (vackrast är det inte lönt att försöka med – jag är ju krokig!).  

Matte tror på en framtid inom brukset, då jag är riktigt samarbetsvillig och glad för att arbeta, ja när jag nu inte hittar på massa andra kreativa sysslor. Vi får se vart vägen leder oss helt enkelt.

Hälsningar

Udda med familjHD UA ED 1:A
Avliden 2022-11-17