Imsa's galleri

TJH 1 FM
KROKASMEDENS IMSA,

 

Krokasmedens Imsa föddes den 16 december 2008. När hon var 8 veckor flyttade hon upp till mig, Jenny, min sambo Martin och våra två barn Thea (3 år) och Axel (1 år). Hos oss bor även våra pensionerade schäfer damer Zigga och Olli. Imsa flyttade från Göteborg med 6 plusgrader till ett Boden med massa snö och mellan 20 och 30 minus grader. När det var alldeles för kallt kissade Imsa på bron för nå längre än så tänkte hon minsann inte gå ut i det här kalla vädret.

Vad ska Imsa bli när hon blir stor? En trevlig familjehund, en sjuhelsikes bra spårhund - tävlingshund, bevakningshund, och en jakt kompis till Martin. Kanske även mamma någon gång i framtiden. =)

Idag är Imsa ca 12 veckor och världens bästa valp. Hon gillar att kampa, busa med de andra hundarna, äta godis, stjäla leksaker från barnen och hon älskar att äta. Imsa kan sitt och ligg. Hon väntar vid dörren och matskålen tills man säger varsågod. Hon kan gå hyfsat fint i koppel och vi har tränat att hon ska komma när man ropar även med störning. Imsa kan leka och busa som en galning och hon är i princip rumsren.

I början tyckte Imsa att hon kunde gå dit hon vill när hon ville men det har vi tränat bort. Numer sticker hon aldrig från gården, kommer när man ropar och följer när vi går på promenad.

Att ha småbarn som leker och kryper på golvet är ju kul. Men att veta att man inte ska bita de små var lite svårt att komma ihåg. Även om Imsa idag oftast fixar det kan man ju ibland få tillfälliga minnesluckor.

Imsa är en trygg och säker tjej. I början tyckte hon dammsugaren och hårtorken var lite läskiga men det har hon kommit över. Jag och Imsa har varit runt på olika ställen för att miljöträna men det verkar inte behövas för var vi än har varit har Imsa tagit det med ro och inte låtit något bekomma sig.

Att koppla av i alla de konstiga och okonstiga miljöer är inget problem för vår lilla dam. Hon lägger sig ner och tar det lugnt. Jag tycker att det är viktigt med hundar som kan koppla av så jag är jättenöjd över detta.

Tusen tack Lollo och Stefan för denna fina lilla hund!

/Jenny


HD B ED UA

DNA testad m a p PRA som A

MH med godkänt skott

MERITER

Spår:
Uppflyttad till Elit Klass

Bevakning:
Certad Försvarsmaktshund
Certad preparatsökshund SBK
4a SM bevakning 2012!

Lydnad:
Uppflyttad till lkl 3
2010 års Lydnadshund Bodens BK

Utställning:
Exellent


Övrigt:
Avelstik hos Raddnas Kennel

Egen Hemsida