Ami´'s galleri / Fakta om Ami


KROKASMEDENS AMI

"Ami"

Nu är hon verkligen på sitt livs topp i jakten och fungerar bättre än någonsin. Vi är bra samkörda vid eftersök nu för tiden och jag ser tydligt vad hon säger om spåret. T ex här finns inget särskilt matte, då finns två alternativ: jag har satt henne på fel spår eller skytten har skjutit bom. Hon kan ibland tappa spårets ID om det är flera djur vid skottplatsen, men det har jag lärt mig och plockar med mig t ex benbit el hår som hon hittat tidigare från djuret. Jag låter henne lukta på det för att friska upp minnet och så kör vi igen. Vid längre eftersök sitter hon snällt och väntar medan husse och matte tar paus. Vi har inte riktigt samma ork som hon. Vi har gått eftersök på vildsvin, älg, dovhjort, rådjur och räv.

Hittills i år så har hon letat upp en råbock och en räv. Skadade rävar är favorit. Då far djävulen i lilla söta Ami. Räven kommer inte långt när kopplet åkt av.

Krokasmedens Ami bor på Vikbolandet ca 4 mil öster om Norrköping på Kennel Rödrävens. Familjen består av Aji och Johnnie, barnen Anna och Kalle samt fyra tollare, tre wachtelhundar, en Springer Spaniel och en Drever/Smålandsstövare/Wachtelkorsning.

På gården i övrigt finns 19 000 värphöns och 14 får av köttrasen Suffolk.


HD A AD UA
ÖGON UA

Avkommor:
5 hanar och 1 tik, Födda 080205
hos Rödrävens kennel, Ami-kullen

MH (med godkänt skott)

MERITER

VILTSPÅR
Godkänd AKL

JAKT
Används praktiskt + Eftersökshund

UTSTÄLLNING
1:a SSRK 070211

Avliden feb 2017