Quintus's galleri

LP 1

KROKASMEDENS QUINTUS RÖD


Quintus Röd är nu 9 månader och börjar se lite vuxen ut, på utsidan… Hittills har vi skyllt allt bus och ohyfs på att ”han är ju bara valp” men nu måste vi nog gradvis öka kraven lite, även om han fortfarande är väldigt valpig när han sätter den sidan till.

Quintus vilja att upptäcka och lära sig nya saker slår allt vi varit med om i hundväg!

Vi har gått valpkurs och går nu en kurs inriktad på lydnadsklass 1 och en annan kurs, med bara Tollare, där vi tränar apportering. Quintus sämsta gren är, inte helt oväntat, att sitta still och vänta på sin tur. Han är otroligt ivrig att få arbeta, särskilt med apporterna, men har en del kvar att lära när det gäller kontrollerade avlämningar. Det är nog lätt att man går för fort fram i träningen med en så fantastiskt motiverad hund.

 

Så här ett drygt halvår efter leveransen av detta yrväder från Krokasmeden`s så får man nog hålla med om att det borde finnas någon form av ”varningstext” i kontraktet?

Vi är två vuxna friska skiftarbetare med utflugna barn som lägger all vår vakna tid på att försöka tämja och dressera denna röda vildhund! Det är ingen hund för vanligt folk!

 

Skämt åsido så är vi väldigt nöjda med vår nya familjemedlem! Han är mycket trevlig mot både hundar och människor, läraktig och lyhörd, och dessutom riktigt snygg!

 

Vi kanske ses på Kosta i augusti?

 

Lars & Cristine på ön


HD C ED UA

MH


M
ERITER

Lydnad:

LP 1
Uppflyttad till klass 2

Utställning:
BIS VALP II 2011-05-07 SSRKs off Visby
Excellent i Ökl

Viltspår:
1a pris i ökl