Jira's galleri

KORAD, VH, TJH (PTRH)

KROKASMEDENS JIRA


 

 

Jira är mattes prinsessa! Även om Kelpie är rasen nummer ett så insåg matte att hon behövde EN hund av större modell, och då blev valet en äkta majonäs (iaf äkta om man ska lita på uppfödarna).

Jag har alltid beundrat mamma Akita och tog kontakt med Stefan och Lollo redan när de skulle para Akita för första gången. Då gick hon tom och sedan passade det helt enkelt inte med valp.
När Krokasmeden senare valde att göra om sin fina G-kull, ja då kunde jag inte låta bli att fråga.. Och jo då, uppfödarna i fråga lovade snälla, trevliga hundar som går att använda till "allt" och det svalde jag med hull och hår.. ;)

Jira var en liten jävel bland tikarna så självklart valde uppfödarna att skicka henne så långt bort från sig själva som möjligt. Mycket klokt!

Hon ÄR en liten jävel som ger sin matte gråa hår och raseriutbrott! Men hon har en massa trevliga egenskaper också, så som social och trevlig mot allt och alla, en sjuhelsikes kamplust och är trygg i sig själv. Orädd och nyfiken i olika miljöer och otroligt gosig och mysig hemma i soffan!

Med facit i handen kan jag säga att det inte skiljer mycket på malle och kelpie! Snabba i tanken och benen och det gäller att ligga steget före. PASSAR MIG PERFEKT!

Vi lägger allt vårat krut på att bli färdigt tjänstehundsekipage inom bevakningen och någon appellstart blir det inte i år. Efter att vi (förhoppningsvis) blivit certade i höst så tar vi tävlingsdebuten i lägre spår till våren..

Tack Krokasmeden för att ni lurade på mig den gula grisen!


HD A ED UA, Rygg UA

Ögonlyst: Katarakt främre lindrig partiell cortex

MH (med godkänt skott)


MT 534 p gdk exteriör KORAD

L-test Gdk som väktare och polis

I tjänst som väktarhund, certifierad sökhund för G4S

MERITER

Bruks:
Uppflyttad till lägre klass

Bevakning:
Gdk inträdesprov
Certad TJH bevakning

Vinnare K9 Biathlon Skydd 2018
Årets TJH 2018

Egen Hemsida