Jaffer's galleri

KORAD
KROKASMEDENS JAFFER


 

Ja hur beskriver man denna trivsamma pojk? Som valp var han allt vi hade önskat och mycket mer därtill. Och han blir bara bättre!
Då beskrev vi honom som en glad, social, nyfiken, balanserad, trygg, lekfull och kampglad valp med ett stort föremålsintresse. En påhittig filur, med minst en räv bakom varje öra. Och så är han fortfarande! Lite mer attityd och tyngd givetvis, som det sig bör, när man är nästan 2 år gammal. Men fortfarande är han samma trevliga, lättsamma kille som är så mysig att umgås med - och så lätt att tycka om!
Han bor på Frösön uppe i Jämtland tillsammans med husse Anders, matte Ulrica och fyrbenta ”brorsan” Gandhi som är en Briard. Jaffer och Gandhi hänger ihop i vått och torrt och verkar trivas väldigt gott tillsammans. Busar och leker mycket, och samarbetar ruskigt bra. Den stackars gnagare som kommer i vägen för The Dynamic Duo har inte en chans!
Det tränas en hel del med Jaffer och han deltar med liv och lust i allt. Grunderna har lagts i brukset i såväl sök och spår som skyddsträning, och han har gjort inträdesprov för bevakningshund och allt har funkat över förväntan. Han har väldigt fint fokus på sin uppgift, oavsett vilken den är. Vi får väl se vart det bär…
Vi har verkligen bara gott att säga om denna härliga hund! Allt har fungerat klockrent. Ja förutom en olycklig kollision med ett soffbord, som resulterade i ett opererat knä. Tack och lov gick det att åtgärda, och efter rehabilitering är han nu i finfin form igen. Och med facit i hand så kom det väl lite gott ur det också. Det finns ju en gräns för hur tråkigt en malle vill ha, och därför tränades det en hel del lydnad tillsammans med husse under rehabtiden. Och det tyckte Jaffer var så kul, att det har hunnit tävlats. Och planen är att fortsätta så.
Ska man lägga något på minuskontot, är det väl i så fall mattes söndertuggade vantar. Och några strimlade räkningar. Och att han är en tjejtjusare av stora mått och flirtar hejdlöst med alla tikar han träffar på, i alla lägen. Men vi jobbar på det!

Jaffer är en hund med mycket fart och fläkt. Med en riktigt bra av- och påknapp. Han har en enorm glädje i allt han gör, oavsett vad. Och en härlig kamplust och vilja, och gör alltid sitt bästa. Och vi är så nöjda med honom! Och enormt tacksamma, för att just vi fick ta denna helsköna kille hem till oss. Tack för det förtroendet!

 


HD A ED UA

Ögonlyst: Katarakt främre Y-söm lindrig

MH (med godkänt skott)
KORAD MT 526 p gdk exteriör

MERITER

Skydd:
GK Elit klass

Spår:
Uppflyttad till Elit klass

Lydnad:
Uppflyttad till Lydnadsklass 3

Bevakning:
Gdk inträdesprov

Utställning:
1:a med CK


Egen blogg