Fata Morgana's galleri/ Fakta om Fata Morgana


SVCH, RLD N RLD F
KROKASMEDENS FATA MORGANA
"Morgan"

 

Från Västra Götaland till Östergötland for jag en sen kväll, när jag var nästan nio veckor. Tänk att gå och bli en Östgöte... men vid närmare eftertanke, så blev det nog rätt så bra... eller rättare sagt, RIKTIGT BRA :) GU SKE LÖV... ;)

Här finns förutom jag, matte Marie, husse Håkan och Whirre. Whirre kommer från Rödrävens kennel och har kommit att vara den äldre hund i familjen som jag terroriserat mest. :) När jag flyttade hit fanns här även Dino, (Rödrävens Mäyrä) äv
en honom var jag på, men han ingav lite mer respekt. Han var absolut inte dum mot mig, men lite mer bestämd om vad jag kunde göra med honom eller inte, så Whirre var mycket enklare att terrorisera och manipulera
Men ville jag ha lugnt, så la jag mig i närheten av honom (Dino).
Men i maj hände något och han försvann :( ... Men för att återgå...

Vi kan dra historien så här:
Mitt namn... är ur den Irländsk-keltisk mytologin och betyder
- Gudinna som härskar över havet, illusioner, förtrollningar, ödet och döden.
Och jag tror nu att min nya familj är helt enstämmiga i att jag fyller mitt namn med en enorm status. ;) Kan väl inte göra annat när man är en Krokasmedare... vad nu det är för något * SKRATT * ;)
Havet: Vatten och delar av havet är jag nere och plaskar i så snart jag får tillfälle. Är vi i skogen så är det jag som hittar första bästa bäckfåra och GIVETVIS finns jag i den...
Illusioner... *fniss* - Ja, matte har nog än så länge många sådana med mig i, men okej, jag växer och blir äldre och matte och husse säger att de ännu inte gett upp deras illusioner om var jag kommer att gå och utföra.

Förtrollningar: Vem (det vill säga jag...) kan inte förtrolla vem som helst med mitt charmiga och kärleksfulla sätt?
Ödet: Ja, många säger att ödet styr... Men inte här. Jag styr själv mitt öde. Är ni nyfikna på var det bär? - Ja, då får ni följa mig i mitt liv, för inte kan jag redan nu berätta om vad som komma skall. :)
Man avslöjar ju inte slutet på en historia först. ;)

Döden: Ja, hua, inte lika trevlig rubrik, men det närmaste döden jag varit än så länge är ett gäng döda fåglar, klövar och döda älgar. Matte och jag (även husse agerar fågelkastare... det ni, får ni er andra hälft till att ställa upp i vårt och torrt? Ja, mattes andra hälft då.) har ju inriktat oss på jakt uppgifter. Och framöver ska jag användas i mina rätta element, aportering och jakt. Jag har redan varit med på älgjakt i Värmland och kommer att vara med om mer om jag ska tro min matte och husse. Matte pratar om att jag framöver kommer at få visa mina framtassar även på prov, men exakt när... det vet jag inte ännu.

Sedan kan det även bli något annat prov också enligt matte... hon tävlade ju lydnad med Dino, men har inte tävlat sedan momenten gjordes om. Så nu säger hon att det känns som om hon är helt grön när det gäller lydnad... Jag vet inte vad det är och vet inte om jag ska bry mig... min vardag består ändå av att ha skoj, träna spår och apportering. Okej jag glömde, jag terroriserar fortfarande Whirre... :) men han börjar bli lite mer bestämd vad det gäller att jag får eller inte ska göra. Är det så att ha äldre bröder?

//Morgan


HD B ED UA

Ögonlyst UA 2010-06-10

MH (med godkänt skott)

MERITER

Viltspår:
Svensk Champion


Rallylydnad:
RND L

Utställning:
1:a i Juniorklass
Reserv CACIB Norrköping INT 2012

Övrigt:
Mor till vår Q-kull, 5 hanar födda 2010-08-25
Avelstik hos Andrummets

Egen hemsida